Tuesday, 6 March 2018

Tired and hard working



Hari ni bangun pukul 5.30pagi. Bangun, then mandi and solat. After that, 7.00 am, read the al-Quran until 7.30am.
After read the Quran, I check my phone. Time tu tak da rasa ngantuk. So then, I just play with the phone. Layan Instagram, youtube and so on. Syok main handphone, suddenly perut lapar. So, pergi breakfast kat dapur. After that, continue with the phone until 10 am.
At 10am, I move from my bed, then prepare all things that I need to go to the library. Jam 11.30am baru pergi library.
Bila sampai jerr kat libry, cari port best then turn on the lappy. Lepas turn on lappy tu, nak connect la lappy tu dengan WiFi library. Tapi, hampeh. Tak dapat. Sejam juga la duk try to connect the WiFi with my PC. But, it can't. Then I give up and go to the library's cafe. I need some food and nascafe untuk hilangkan mengantuk.
Lepas sejam duk kat cafe tu, I'm going back to my place. Then I try it again. But still can't connect. 😢
After that, I move from that place. I try to find another port. But it also can't connect.
Lastly, at 2 pm, I give up then I'm going back.
At 2.30pm, I safely arrive at home. Then after 20 minutes, I sleep.
That's all. 😫

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Apa yang terjadi hari ni, sangat mengecewakan. Semua benda tak jadi. 😭
Nasib baik ingat kata-kata Thurien (My FYP partner). He said:
" It's okey. That's not wasting time. I have used 3 day's to get the info about GPS"

Means that, apa yang aku buat hari ni adalah salah satu usaha. Kita hanya merancang. Tetapi perlu ingat, sebaik-baik perancang adalah Yang Maha Esa 😊
Hari ni dapat di uji dengan kesabaran. Kesabaran dalam berusaha untuk menyiapkan kerja 😊

Have a nice day guys, semoga dipermudahka segala urusan kalian 😉

15 comments:

  1. stay strong dear!

    https://bymaisarahmazalan.blogspot.my/2018/03/betul-ke-cepat-penat-tanda-kurang-coq-10.html

    ReplyDelete
  2. bad day kot..guess need to put some patient in it kot..anyway be calm and relax..dugaan je tu

    ReplyDelete
  3. hehehe
    biasalah tu ujian kehidupan
    ada hikmah semua tu

    ReplyDelete
  4. Biasalah...hari hari yang dilalui uh mesti ada hari hari yang kia kurang bernasib baik

    ReplyDelete
  5. sabar dear, kdg2 kita hanya mampu merancang ^^

    by the way, kipidap

    ReplyDelete
  6. I feel u girl... Paling sakit bila kita sangat perlukan wifi untuk kerja tapi wifi tak dapat connected. dulu saya kena macam ni, mau tak mau redha je kalau lecture nak leter.mmmm tb time kolej

    ReplyDelete
    Replies
    1. truly. nak tak nak kena redha jerr walaupun sakit :/

      Delete
  7. sekali sekala memang menarik juga menarik kisah begini.

    apa yang kita rancang tak semuanya menjadi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. di situlah kita di uji sejauh mana kita mampu bersabar dengan ketentuan-Nya. :) Just think positive, psti ada hikmahnya. :)

      Delete
  8. salam.

    ye sis, betul, tidak ada satu yang Dia rencana kan utk kita mensia-sia kan kita. pasti ade hikmah lain di situ heee ^^ just dont ever stop believing on Him, our Creator ^^

    jemput bce new entry di blog fie jom. boleh tgl komen jugerr :)
    thanks, xoxo.

    http://iamfieonafieridz.blogspot.my/2018/03/detik-kelahiran-bebii-nawrah-part-i.html

    ReplyDelete
  9. memang annoying bila penat penat bawa lappy pi library tapi lappy takleh connect ngan wifi, ana dah banyak kali kena haha

    http://purrrhana.blogspot.my/

    ReplyDelete